ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΚΑΚΙΟΥ 5ο ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ

images-1

Βέβαια, η σωστή εργασία του προπονητή δεν αρκείται μόνο στη θεωρία. Όπως και σε κάθε άθλημα η πρακτική εξάσκηση είναι απαραίτητη. Ο τρόπος παρουσίασης μιας παρτίδας, οι ερωτήσεις προς τους παίκτες, η συμμετοχή και οι απορίες τους. Η ανάπτυξη στοιχείων και ορισμών στρατηγικής, η παρουσίαση συνδυασμών, η συχνή αντιμετώπιση με ζωντανές παρτίδες απέναντι στους μαθητές του, η ανάπτυξη της ψυχολογίας και η εμψύχωσή τους.

Συνοπτικά σας παρουσιάζουμε (η αναλυτική παρουσίαση θα χρειαζόταν πολλές σελίδες…) τις απαραίτητες πρακτικές ασκήσεις για μια σωστή προπόνηση στο σκάκι:

Ασκήσεις σύνθετες για το σπίτι. Εκεί θα έχουν περισσότερο χρόνο και θα μπορούν να κάνουν ανακλήσεις. Ειδική παρακολούθηση παρτίδων τουρνουά και σχόλια. Ασκήσεις από φινάλε, σε θέματα εκτός διδασκαλίας. Αναλυτικά παραδείγματα στα στρατηγικά και τακτικά στοιχεία: Χτύπημα με αποκάλυψη, Απομάκρυνση, Καθοδήγηση, Διατομή, Απελευθέρωση τετραγώνου, Καρφωμένο κομμάτι, Ελεύθερο πιόνι, η δομή των πιονιών, η σχετική αξία των κομματιών, Κέντρο – ένα βασικό στοιχείο της στρατηγικής, Ανοικτή και ημιανοικτή γραμμή, Απόλυτη κυριαρχία της 7ης ή 2ης Οριζόντιας γραμμής, Μπλοκάρισμα, Γενικό στρατηγικό σχέδιο, στατικά και δυναμικά στοιχεία, δημιουργία της ποζισιονέλ υπεροχής, γενικές αρχές του ανοίγματος και πολλά άλλα.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ρουμελιώτης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s