ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΚΑΚΙΟΥ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ)

images-1

  1. Επίσης οφείλει να παρακολουθεί τους αθλητές τους σε όλη τη διάρκεια πριν – κατά και μετά την παρτίδα – και να τους βοηθάει στις αναλύσεις.
  2. Να κάνει τη σωστή επιλογή για την κατάρτιση της ομάδας.
  3. Άλλα καθήκοντα είναι, να φροντίζει για την οργάνωση διαφόρων αγώνων, με καθαρό αγωνιστικό τρόπο, ώστε οι αθλητές να αποκτούν εμπειρία, αλλά και το άθλημα να αναπτύσσεται.

Σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του σκακιστικού Συλλόγου, ο προπονητής πρέπει να μεριμνά για κατάλληλη αίθουσα αγώνων και προπονήσεων, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση της FIDE.

Οι εργασίες του προπονητή και οι στόχοι με παίκτες 12 έως 16 ετών.
Υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για την εργασία του προπονητή , αλλά δεν είναι απαραίτητο. Μπορεί και μόνος του να διαλέξει το σχέδιο μαθημάτων και προπόνησης.

Η διδασκαλία στο σκάκι είναι σα τη σχολική χρονιά, δεν πρέπει να μπαίνουν νέοι μαθητές σε προχωρημένο τμήμα. Καλύτερο είναι να δημιουργείται νέο τμήμα.

Η σχέση με το σκάκι πρέπει να ξεκινάει από την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών, με γνωριμία των κομματιών και των κινήσεων, αποφεύγοντας δύσκολους συνδυασμούς και προβλήματα.

Η καλύτερη ηλικία απόδοσης και ανόδου για το σκακιστή (που έχει ήδη διαμορφώσει τον χαρακτήρα του, που έχει αποκτήσει υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αλλά και πειθαρχία) είναι από 7 έως 19 ετών.

 (Συνεχίζεται)

Επιμέλεια Δημήτρης Ρουμελιώτης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s